🎥 | Van Bommel weet ‘100% zeker’ dat hij PSV aan de gang krijgt

10 november 2019

PSV-trainer Mark van Bommel denkt dat hij PSV uit de crisis kan helpen. De Eindhovenaren wisten op bezoek bij Willem II (2-1 nederlaag) voor de 4e keer op rij niét te winnen in de eredivisie. "Dat mag niet, maar dit is verklaarbaar”, zei Van Bommel bij Fox Sports.


De trainer van de nummer 3 van de eredivisie baalde vanzelfsprekend flink van de nederlaag in Tilburg. "Ik ben zwaar teleurgesteld. Het team doet er alles aan, we krijgen ook de kansen. Maar het zit in deze fase gewoon absoluut niet mee.”

Geen Bergwijn/Malen
Van Bommel mist bij PSV al enkele wedstrijden Steven Bergwijn en Donyell Malen. De club pakte op 6 oktober (4-1 tegen VVV-Venlo) de laatste overwinning en dus is het ‘crisis’. "Het zit voor ons niet mee de laatste tijd, maar dat is ook verklaarbaar”, zegt 'MvB' over zijn missende aanvaller. "Haal Neymar en Mbappé weg bij PSG, of Messi en Suárez bij Barça. Dit is gewoon verklaarbaar.”

100%!
De trainer van PSV blijft overtuigd dat hij het aan kan. "Ik heb 100% het gevoel dat we de boel kunnen omkeren”, aldus Van Bommel. "Het zijn de kleine dingen die niet goed vallen voor ons. Als je beste spelers ontbreken, daalt het vertrouwen bij de rest en vervolgens ook de vorm. In die fase zitten we nu eenmaal”, weet hij. "Ik ben blij met de interlandperiode die nu volgt, daarna zijn Donyell en Steven weer terug."