Veel twijfelgevallen bij Paris Saint-Germain voor return tegen Bayern München

12 april 2021

AP

Het is nog niet zeker of Paris Saint-Germain morgen in de return tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League over Marquinhos kan beschikken. De Braziliaanse aanvoerder viel vorige week in Duitsland, waar PSG het eerste duel met 3-2 won, na een half uur geblesseerd uit. Afgelopen weekeinde ontbrak Maquinhos in de competitiewedstrijd tegen Strasbourg.

Trainer Mauricio Pochettino neemt morgen een besluit over Marquinhos, die naar alle waarschijnlijkheid sowieso buiten het basisteam begint. Dan wordt ook pas duidelijk of Marco Verratti en Alessandro Florenzi, die zijn teruggekeerd na coronabesmettingen, mee kunnen doen. Mauro Icardi is er sowieso niet bij.

Paris Saint-Germain heeft een goede uitgangspositie voor het bereiken van de halve finales, maar Pochettino legde de favorietenrol maandag toch bij Bayern neer. “Bayern is het beste team ter wereld. Zij zijn nog steeds de favoriet.”

Uit beter
Pochettino werd er ook mee geconfronteerd dat PSG het dit seizoen in grote wedstrijden uit vaak beter doet dan thuis. Zo won de Franse topclub in de achtste finales met 4-1 bij FC Barcelona. “Het is een statistiek waar we aan het einde van het seizoen eens naar moeten kijken, maar laten we hopen dat we de zaken morgen al kunnen veranderen”, aldus Pochettino.

Bayern kan dinsdag opnieuw niet beschikken over de Poolse topscorer Robert Lewandowski.