🎥 | Verjaardag Guardiola verpest door Crystal Palace

18 januari 2020

Pep Guardiola is niet zo fijn 49 geworden. De Spaanse manager zag vanaf de bank hoe Manchester City op zijn verjaardag verrassend gelijkspeelde tegen het Crystal Palace van Jairo Riedewald: 2-2.


Nog geen 100 tellen na het 1e fluitsignaal kwam Manchester City voor het eerst dreigend voor het doel van Vicente Guaita. De thuisploeg bleef vervolgens domineren, maar toch waren het The Eagles die op voorsprong kwamen. Kans op kans werd door City om zeep geholpen, wellicht de grootste was nog wel een vrije trap van Kevin De Bruyne die de lat raakte, en toen lag hij er 6 minuten voor rust ineens aan de andere kant in. Vanuit de bezoekers hun 1e hoekschop kwam de bal op het hoofd van Gary Cahill. De routinier kreeg hem daarna bij huurling Cenk Tosun, die zijn 1e goal in het shirt van Crystal Palace tegen de touwen kopte.

Krankzinnige slotfase
Na de onderbreking zette Palace alles op alles om de 3 punten over de streep te trekken. Dat lukte alleraardigst, totdat arbiter Graham Scott in de 71e minuut naar de stip wees nadat Jaïro Riedewald de bal via zijn eigen voet tegen de arm kreeg. De vervanger van de geblesseerde Patrick van Aanholt kreeg bijval van de VAR, die oordeelde dat de Nederlander hier weinig aan kon doen, en dus bleef het 1-0. Totdat Sergio Agüero 10 minuten later dan toch de stand gelijk trok. De Argentijn liep weg bij Cahill en tikte de bal in een uiterste krachtsinspanning binnen. The Citizens roken bloed en kwamen via een fraaie kopgoal van Agüero zelfs op 2-1, maar in de 90e minuut verpestte Fernandinho met een eigen goal de 49e verjaardag van Pep Guardiola.

13 punten
Zo blijft de achterstand van City naar koploper Liverpool 13 punten. The Reds hebben bovendien 2 wedstrijden minder gespeeld. Zondagmiddag kan Leicester City weer langszij komen bij de ploeg uit Manchester. Crystal Palace staat met dit punt 9e.