Viergever heeft er wel effe genoeg van en wil winterstop

19 december 2019

BSR Agency

Het bekerduel met GVVV was opnieuw een moeizame avond voor PSV. Dat vond ook verdediger Nick Viergever, die met zijn ploeg na verlenging met 2-1 won bij de amateurs uit Veenendaal. "GVVV doet hartstikke zijn best maar het zijn amateurs, met alle respect.”


De verdediger zei nog maar eens dat PSV in een moeilijke fase zit. "We winnen helaas niet zomaar met 5 of 6-0. Dan moet je er wel een zakelijke overwinning uitslepen en dat gebeurt dan ook niet.” De PSV’er kijkt dan ook uit naar de winterstop. "Ik heb er nog nooit op deze manier naar uitgekeken. Maar het is duidelijk dat er veel is gebeurd, de trainer eruit, de resultaten waren al slecht.”

Er zat tegen GVVV dan ook maar een ding op. "Het enige wat we moesten doen is die koker ingaan, door naar de volgende ronde. Daar hebben we heel lang over gedaan en dat is slecht, dat is de enige conclusie.”
Gakpo: ‘Vrij zijn’
In tegenstelling tot GVVV speelde PSV niet frank en vrij. Maar volgens aanvaller Cody Gakpo zit er bij de PSV’ers niets dwars in het hoofd. "Ik denk dat wij vrij zijn in het hoofd. We zijn allemaal mensen maar we moeten gewoon bij elkaar blijven en positieve energie er in brengen. We hebben nog 1 wedstrijd tot de winterstop en daarna moeten we fris terugkomen.”


Geen schokeffect
Het schokeffect van de trainerswissel was nog niet te zien. "We maken het onszelf heel moeilijk, het was geen beste wedstrijd maar we zijn door en dat is het belangrijkste”, aldus Gakpo. "Je moet altijd blijven doorgaan. Er gebeuren vervelende dingen in iedere wedstrijd. Daar kan je jezelf niet zomaar bij neerleggen. Je moet doorgaan zodat je hem over de streep trekt.”