Villarreal blijft door gemiste penalty onder de degradatiestreep staan (video)

7 april 2019

En wéér een pijnlijke nederlaag voor Villarreal. De club, die momenteel in de onderste regionen van La Liga bungelt, moet alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. Daar helpt een 2-1 nederlaag op bezoek bij Real Betis niet bij.


Extra pijnlijk voor Villarreal was dat icoon Santi Cazorla in blessuretijd een strafschop miste, waardoor de club nu onder de degradatiestreep blijft staan.

Giovani Lo Celso schoot de 2e club van Sevilla al na 11 minuten op 1-0. Hij scoorde met een fraaie lob over Sergio Asenjo na een puike pass van Andrés Guardado. 2 minuten was Villarreal alweer terug in de wedstrijd, toen Ramiro Funes Mori hard binnenkopte uit een corner van Santi Cazorla.

Niet genoeg
In de 2e helft lag de bal weer in het net van Villarreal. Na 63 minuten voetballen kwam Real Betis, weer via Lo Celso, op 2-1. De 22-jarige huurling van Paris Saint-Germain schoot daarmee zijn 14e goals in 40 duels in alle competities binnen. Het dubbeltje leek in de blessuretijd de kant van Villarreal op te vallen, maar Santi Cazorla schoot zijn penalty recht door het midden op Betis-keeper Pau Lopez.

Nog niet veilig
Het gaat een pittige klus worden ovor Villarreal, dat nu 18e staat met nog 7 duels te gaan. Nummer 17 Valladolid heeft, net als Villarreal, 30 punten. Real Betis staat 9e, maar het gat richting Valencia op de 6e plaats is maar 3 puntjes.