🎥 | Villarreal houdt zicht op CL-plek na overwinning bij concurrent Getafe

8 juli 2020

Dankzij de 6e overwinning sinds de hervatting van La Liga heeft Villarreal nog zicht op een plaats bij de 1e 4 en deelname aan de Champions League. Het versloeg woensdagavond in een uitwedstrijd concurrent Getafe met 3-1.


Aanvoerder Santi Cazorla benutte 2 strafschoppen. Villarreal nam daarmee ook afstand van Getafe, dat 6e bleef. De nummer 5 in Spanje gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League.

Wedstrijdverloop
2 keer wees arbiter Javier Estrada naar de stip. Eerst na een overtreding van doelman David Soria op invaller Moi Gómez, kort voor tijd nadat Gómez geraakt was door Portillo. Beide keren moest de VAR eraan te pas komen om Estrada te overtuigen en telkens was routinier Cazorla de man die vanaf 11 meter raak schoot: in de 66e en de 86e minuut.

Tussendoor had invaller invaller Hugo Duro in de 80ste minuut gelijkgemaakt. In blessuretijd maakte Rubén Peña er nog 3-1 van voor Villarreal, dat nummer 4 Sevilla tot op 3 punten nadert. Sevilla heeft nog wel een uitwedstrijd tegen Athletic tegoed. Het gat met Getafe bedraagt nu vier punten.