Vitesse financieel vet in de min, zorgen nemen toe

9 oktober 2019

ANP

Vitesse heeft een financieel rampseizoen achter de rug. De Arnhemse club heeft over 2018-2019 een verlies van liefst 16,5 miljoen euro behaald. De eredivisionist betaalt letterlijk de rekening voor een bar slechte transferzomer en een jaar zonder Europees voetbal.


De grote verliezen bij Vitesse zijn ‘zorgwekkend’, verklaart algemeen directeur Pascal van Wijk. De gaten in de begroting worden wel gedicht door clubeigenaar Valeri Oyf. De Rus legt miljoenen bij in de financiële huishouding van de eredivisionist. Maar er worden in Arnhem ook bezuinigingen doorgevoerd.

Al jaren
Vitesse overlegt al jaren slechte cijfers. De Arnhemse club stevende vanwege de regels voor Financial Fair Play (FFP) in 2013 zelfs af op uitsluiting van Europees voetbal. Onder leiding van zetbaas Merab Jordania steeg het tekort tot een recordhoogte van 24,5 miljoen euro.

150 miljoen euro
Sinds de overname is er door de Russen 150 miljoen euro in Vitesse gepompt. De Arnhemse club werkt met een jaarbegroting van 26 miljoen euro. Oyf dekt tot medio 2022 de tekorten.