Vitesse verpatst Karavaev op #DeadlineDay: Rus voor recordbedrag naar Zenit Sint-Petersburg

2 september 2019

De kassa rinkelt flink in Arnhem. Daar heeft Vitesse afscheid genomen van rechtsbak Vyacheslav Karavaev. De 24-jarige Rus vertrekt naar zijn thuisland om te gaan ballen voor Zenit Sint-Petersburg. Zij maken 8 miljoen euro over voor de onvermoeibare Karavaev. Dat schrijft de Gelderlander.


Technisch directeur Mo Allach geeft tekst en uitleg: "Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen. Kara heeft zich bij ons geweldig gemanifesteerd. Als beloning heeft hij een transfer afgedwongen naar Zenit, een topclub waarmee hij ook nog eens in de UEFA Champions League uit gaat komen. Het tekent eens te meer dat Vitesse voor talentvolle spelers een ideale club kan zijn om verder te ontwikkelen."

Wil jij het belangrijkste transfernieuws GRATIS via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met TRANS AAN naar 06 135 591 70!

Snel geregeld
Zenit, dat al maanden interesse had, meldde zich zondagavond pas concreet bij Allach. Daarna werd op de laatste dag van de transferperiode koortsachtig overleg gevoerd over de voorwaarden van de overgang van de Russische international. Vitesse fixte naast een recordbedrag ook een doorverkooppercentage. Karavaev tekent voor 4 jaar bij de Russische topclub.

Vitesse nam Karavaev in januari 2018 over van Sparta Praag. De Rus werd al snel vaste waarde in Arnhem. Hij kwam eerder uit voor CSKA Moskou, FK Jablonec en Dukla Praag. De voorbije maanden werd hij opgenomen in de nationale selectie van Rusland.