Voormalig wereldkampioen José Luis Brown (62) overleden

13 augustus 2019

AFP

José Luis Brown is gisteren in zijn woonplaats La Plata op 62-jarige leeftijd overleden. De voormalig verdediger uit Argentinië leed aan Alzheimer. Brown werd in 1986 wereldkampioen met Argentinië.


Hij maakte in 1986 in de gewonnen WK-finale in Mexico tegen West-Duitsland (3-2 winst) de openingstreffer voor Argentinië. Dat was ook meteen zijn enige interlandgoal uit zijn carrière. In totaal speelde hij 36 interlands voor Argentinië.

In diezelfde WK-finale liep Brown ook een forse schouderblessure op na een botsing met Norbert Eder. De Argentijn weigerde echter het veld te verlaten en verbeet de pijn tot aan het eindsignaal in Mexico.

Club- en trainerscarrière
De voormalig verdediger speelde in eigen land bijna 300 wedstrijden voor Estudiantes de La Plata en kwam later ook nog uit voor Boca Juniors, Stade Brest, Real Murcia en Racing Club.

Brown werkte van 1995 tot 2013 als coach bij onder andere Boca Juniors (assistent), Nueva Chicago, Club Almagro en Ferro Carril Oeste. Ook was hij coach van Argentinië onder 17 jaar en assistent bij de nationale ploeg.