Voorzitter Trabzonspor sluit arbiter op in kleedkamer: 280 dagen schorsing

4 november 2015

pro shots
Voorzitter Trabzonspor geschorst na opsluiten arbiter

De disciplinaire commissie van de Turkse voetbalbond (TFF) heeft dinsdag negen bestuurders van Trabzonspor zwaar gestraft. Vorige week woensdag hadden zij de arbiters van de competitiewedstrijd tegen Gaziantepspor urenlang in hun kleedkamer opgesloten. De voorzitter van de club, Ibrahim Haciosmanoglu, wordt 280 dagen geschorst en krijgt een boete van 150.000 Turkse lira (48.500 euro).

Acht andere clubbestuurders krijgen een schorsing van één jaar en worden eveneens zwaar beboet. De club van trainer Shota Arveladze en verdediger Douglas moet bovendien twee competitiewedstrijden achter gesloten deuren afwerken.

Geen strafschop
Het incident gebeurde woensdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Trabzonspor en Gaziantepspor, die in 2-2 eindigde. Ibrahim Haciosmanoglu, voorzitter van de thuisclub, was furieus omdat de scheidsrechter in de slotfase geen strafschop aan zijn club wilde geven.

Politie
De onfortuinlijke scheidsrechter Cagatay Sahan, diens assistenten en een vertegenwoordiger van de Turkse bond bleven vervolgens vier uur opgesloten. Pas nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een telefoontje had gepleegd naar de Trabzon-voorzitter werden de mannen weer vrijgelaten. Daarna konden zij onder politiebegeleiding het stadion verlaten.

Lees ook: Ronaldo op het matje geroepen door voorzitter Real (video)
Lees ook: Spelersbus ManUnited vertrekt zonder Memphis
Lees ook: Mogelijk geen Nederlandse club in Champions League in 2018