Pas 16-jarige Joëlle Smits in illuster rijtje met Messi en CR7

6 januari 2017

Facebook/Joëlle Smits

Wauw! Joëlle Smits is nog heel jong, maar mag zich nu al een topper noemen. En onthoud haar naam vooral! De jonge voetbalster staat samen met onder meer Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Antoine Griezmann in een illuster rijtje: het klassement van de beste topscorers van Europa!


Smits maakte in 2016 maar liefst 12 doelpunten voor Oranje O17 en dat is genoeg voor een knappe 7e plek in het klassement. Even om aan te geven hoe goed ze het heeft gedaan: Messi en Griezmann staan 5e en 6e met maar 1 goaltje meer! Knap hoor.

Beste vrouw
Een lekkere prestatie. Zeker ook omdat Smits met haar 12 doelpunten de beste voetbalster van Europa was. Ze scoorde bijvoorbeeld meer dan het Spaanse talent Lucia García, die 10e is in het klassement met 11 goals. De nummer 1 is Ada Hegerberg. Zij scoorde 18 keer voor Lyon en Noorwegen. Ronaldo is de nummer 2 met 17 goals.

Topsport
Smits geldt al lange tijd als een talent. Ze is onderdeel van het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) in Eindhoven en speelde al in de meeste jeugdelftallen van de KNVB. In de 8e finale van de beker scoorde ze ook nog eens 4 keer tegen Eldenia. Nederland heeft er weer een talentvolle aanvaller bij!

Benieuwd naar het klassement? Check 't hierrr.