Ajax Vrouwen in eigen huis afgedroogd door Olympique Lyon (samenvatting)

Martijn Baars • 23:23, 17-10-2018 / Laatste Update: 23:51, 04-01-2024

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond een stevige reality check gehad in de Champions League. In een uitverkochte De Toekomst werden de Amsterdammers met 0-4 afgedroogd door Olympique Lyon.

Al in de 12de minuut scoorde Amel Majri voor Lyon en keek Ajax tegen een achterstand aan.

Lyon effectief

Daarna kregen de bezoekers nog een aantal kansen, maar viel Ajax ook aan en waren ze soms dicht bij een doelpunt. Toch was het Lyon dat via een vrije trap op 0-2 kwam. Vanaf de rand van het strafschopgebied ramde Selma Bacha de bal in het doel.

Geen aansluitingstreffer

Daarna ging Ajax opzoek naar de aansluitingstreffer, maar ook in de 2e helft was het alleen Lyon dat scoorde. In de 57ste minuut maakte Ada Hegerberger de 0-3 met een kopbal na een vrije trap van Isobel Christiansen en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Niets lukt

Ajax knokte om zelf ook een treffer te maken en om er voor te zorgen dat de return op 31 oktober niet helemaal voor niets is, maar de Amsterdammers faalden in die poging. Zo erg zelfs dat Christiansen ook nog de 0-4 binnen kon schieten.