Amerikaanse voetbalsters gaan óf met z’n allen óf helemaal niet langs bij president Trump

5 juli 2019

Imago Sport

De kans dat de speelsters van Amerika naar het Witte Huis gaan als ze de WK-finale van Nederland winnen, is heel klein. Alex Morgan, de ster van het team, zegt dat ze alleen op bezoek gaat bij president Donald Trump als de hele selectie meegaat.


"We hebben een erg hechte groep en we hebben altijd alle beslissingen samen genomen", zegt de aanvaller die met 6 doelpunten topscorer is van het WK in Frankrijk.

Rapinoe
Teamgenote Megan Rapinoe (foto) is erg uitgesproken en tegen het beleid van de Amerikaanse president. Uit protest zingt ze niet mee met het Amerikaanse volkslied en ook liet ze eerder weten dat ze absoluut niet van plan is om bij Trump op de thee te komen. Dat maakte Trump dan weer boos, die via Twitter uithaalde naar Rapinoe.

Respect
"Ga eerst maar eens winnen, voordat je van die grote praatjes hebt. Je moet respect hebben voor het Witte Huis”, was de strekking van Trumps boodschap aan Rapinoe.

Winnen van Nederland
"We zullen sowieso pas na de finale zondag een beslissing nemen", maakt Morgan duidelijk. "We moeten eerst nog van Nederland winnen, maar ik denk dat jullie het antwoord op de uitnodiging wel kunnen inschatten."