Anouk Dekker bekijkt 1e WK-wedstrijd vanaf de tribune: ‘Ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen’

10 juni 2019

BSR Agency

Zal je net zien: ben je jarenlang een vaste waarde in je nationale elftal, moet je de 1e WK-wedstrijd missen vanwege een schorsing. Het overkomt Anouk Dekker. Zij mag de 1e wedstrijd van Nederland, dinsdag om 15:00 uur tegen Nieuw-Zeeland, niet meedoen.


"Het moment waarop ik die rode kaart kreeg, is de afgelopen maanden heel vaak door mijn hoofd geflitst. Steeds als iemand over het WK begint, denk ik: ja leuk, maar die 1e wedstrijd moet ik missen. Heel pijnlijk'', zegt Dekker. Ze kreeg rood nadat ze in de finale van de play-offs om een WK-ticket in november 2018 een doorgebroken speelster van Zwitserland neerhaalde.

Nog even geduld...
Bondscoach Sarina Wiegman start tegen Nieuw-Zeeland centraal achterin voor Dominique Bloodworth en Stefanie van der Gragt. Dekker moet dus nog even wachten op haar kans. "We moeten winnen, met of zonder mij. Ik zorg gewoon dat ik er klaar voor ben als het nodig is. Je weet nooit wat er gaat gebeuren met blessures of schorsingen. Ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen dat ik dinsdag op de tribune moet zitten.''