🎥 | Arsenal Women dankzij fenomeen Vivianne Miedema langs Liverpool

Trevor Wagener • 22:55, 13-02-2020 / Laatste Update: 02:23, 05-01-2024

Arsenal blijft zicht houden op een nieuwe landstitel in de Women's Super League. De ploeg won donderdagavond met 2-3 van Liverpool, maar erg gemakkelijk ging dat niet.

Sowieso loopt het de voorbije weken niet super lekker bij de Arsenal Ladies. De ploeg stond lang met afstand bovenaan in de competitie, maar verloor de voorbije weken een paar keer en zag daardoor de concurrenten Manchester City en Chelsea naderen en hen zelfs voorbij gaan.

Langste eind

Wat dat aangaat komt de zege op laagvlieger Liverpool uiteraard goed uit. Rinsola Babajide zette de thuisploeg nog wel op 1-0, maar na de gelijkmaker van Miedema zette Jordan Nobbs de Londenaren op voorsprong. Rachel Furness scoorde vlak voor rust tegen waarna er met gelijke stand werd gepauzeerd. Uiteindelijk bepaalde Miedema met een rake kopbal 10 minuten voor het eindsignaal de eindstand.

Jill Roord zat niet bij de Arsenal-selectie. Net als Miedema stond ook Daniëlle van de Donk in de basis. Na 15 wedstrijden staat Arsenal 3e met 36 punten. City staat bovenaan met 39 punten uit 15 duels. Chelsea is 2e met 38 punten en heeft een wedstrijd minder gespeeld.