Bekritiseerde Van de Sanden: ‘Media zijn in mijn kop gaan zitten’

8 juli 2019

ANP

Het WK vrouwenvoetbal werd nooit het toernooi van Shanice van de Sanden. De rechtsbuiten van Oranje blonk meer uit met haar verkeerde keuzes in plaats van haar kenmerkende flitsende acties. Ze baalde er zelf ook van, maar had enorme moeite met wat er over haar werd gezegd en geschreven.


,,Dit kon natuurlijk beter, ik denk dat iedereen dat in Nederland wel weet. Dus veel hoef ik over mezelf niet te zeggen", keek Van de Sanden terug op het WK in Frankrijk, waarin ze geen moment een stempel kon drukken. ,,Het is heel vervelend, maar ik denk ook dat iedere topsporter wel eens een mindere periode heeft. Dat dat precies tijdens dit toernooi is, is natuurlijk ontzettend balen. Ik kan er alleen niets meer aan doen. Kop omhoog en doorgaan.”

'Kop omhoog en doorgaan'
De kritiek die Van de Sanden kreeg vond ze pittig. ,,Het was heel zwaar. Ik denk dat de media een beetje in mijn kop zijn gaan zitten dit WK. Daar moet ik aan gaan werken richting een volgend toernooi. Ik volg niet alles wat er in de media over mij verschijnt, maar ik kan er niet omheen. Het is gebeurd. Kop omhoog en doorgaan, dat is het enige wat ik kan doen.”