Bizar! Voetbalsters VS slachten Thailand: 13-0

BSR

Sjors Tanis • 00:57, 12-06-2019 / Laatste Update: 18:00, 08-01-2024

Een bizarre uitslag op het WK voor vrouwen. De Amerikaanse voetbalsters, 3-voudig wereldkampioen, lieten helemaal niets heel van Thailand: 13-0.

Nooit eerder scoorde een ploeg op het WK voor vrouwen 13 keer in één wedstrijd.

Doelpuntenregen na pauze

Bij de rust leidde de titelverdediger nog maar met 3-0. Na de pauze ging het echter heel hard. Alex Morgan blonk uit met 5 treffers. Dat is een evenaring van het vrouwenrecord in een WK-wedstrijd. De andere Amerikaanse doelpunten kwamen op naam van Rose Lavelle (2), Sam Mewis (2), Lindsey Horan, Megan Rapinoe, Mallory Pugh en Carli Lloyd.

Zweden won

Eerder op de avond won Zweden in dezelfde poule met 2-0 van Chili. De Zuid-Amerikaanse WK-debutant hield lang stand maar na een onderbreking vanwege hevig onweer kwam de Scandinavische ploeg alsnog tot scoren. Kosovare Asllani (83e minuut) en Madelen Janogy (blessuretijd) maakten de doelpunten.