Bondscoach Wiegman over Japan: 'Best voetballende ploeg van de wereld'

BSR Agency

Brian Vesseur • 10:06, 26-06-2019 / Laatste Update: 15:12, 12-12-2023

Bondscoach Sarina Wiegman zag hoe de Oranje Leeuwinnen door het oog van de naald kropen tegen Japan. Op het WK won Nederland met 2-1, door een rake penalty van Lieke Martens in de 90e minuut. Het is alweer de 4e zege op rij dit WK en ook op het EK in 2017 won Oranje alle 6 de wedstrijden.

,,Ja, dat van die 10 wedstrijden wist ik wel, natuurlijk,” begon Sarina Wiegman tegenover de NOS. ,,Of ik nu kritisch moet zijn over ons spel? Dat doen de spelers zelf ook wel en de komende dagen gaan we weer analyseren wat er beter moet en beter kan, maar nu zijn we vooral heel erg blij en opgelucht.”

Een afmaker

Wiegman zag ook dat Japan in de tweede helft veel kansen kreeg, maar keepster Sari van Veenendaal hield Oranje knap op de been met enkele reddingen. ,,Ja, we zijn duidelijk door het oog van de naald gekropen. Japan speelde enorm goed en is naar mijn mening de best voetballende ploeg van de wereld, maar ze missen voorin wel iemand die de kansen afmaakt. Wij krijgen bijna altijd wel een kans en we hebben spelers voorin die dan kunnen scoren. Dat bleek vanavond wel weer.”