BOTS! Oranje Leeuwinnen groepswinnaar na knappe zege op Canada

Soccrates Images

Robert Hüsken • 21:52, 20-06-2019 / Laatste Update: 16:40, 12-12-2023

De Oranje Leeuwinnen zijn winnaar geworden van Groep E bij het WK voetbal in Frankrijk. De Nederlandse voetbalsters hadden aan een gelijkspel of overwinning genoeg om directe concurrent Canada onder zich te houden. Dat lukte. De formatie van bondscoach Sarina Wiegman boekte een knappe zege tegen Canada: 2-1.

De wedstrijd leek enorm slecht te beginnen voor Nederland. Al na 2 minuten legde de Franse scheidsrechter Stephanie Frappart de bal op de stip voor Canada, maar na ingrijpen van de VAR bleek dat de overtreding van Desiree van Lunteren buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Gelukkig maar. Daarna herstelde Nederland zich, mede gesteund door de ruim 6000 Oranje-fans in Reims.

Eindelijk doelpunten

Anouk Dekker opende in de 54ste minuut de score voor Nederland. De lange centrale verdediger werkte een vrije trap van Sherida Spitse via haar schouder in de goal: 1-0. Toch kon Nederland niet lang van die voorsprong genieten. Christine Sinclair maakte 6 minuten later alweer de 1-1.

Het moment van Beerensteyn

Vlak na haar invalbeurt kwam het gloriemoment van Lineth Beerensteyn. Ze speelde al meteen vrij dreigend. Maar Beerensteyn was er een kwartier voor tijd als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Beerensteyn was in het veld gekomen voor Desiree van Lunteren. Heerlijk, want daardoor is Nederland dus nog altijd ongeslagen. 3 gespeeld, 3 gewonnen!