Chileense keeper voorkomt oorwassing bij eenrichtingsverkeer Verenigde Staten

BSR Agency

admin • 21:53, 16-06-2019 / Laatste Update: 00:11, 06-01-2024

De vrouwen van de Verenigde Staten hebben ook het 2e duel op het WK vrouwenvoetbal gewonnen. Na de 13-0-zege op Thailand, werd ook Chili zonder problemen aan de kant geschoven. Dankzij keeper Endler vielen er maar 3 doelpunten in Parijs.

Alle goals vielen al redelijk vroeg in de wedstrijd en dus lagen de Amerikaanse vrouwen op koers om weer een monsterscore uit het vuur te slepen. Dankzij Carli Lloyd (11e en 35e minuut) en Julie Ertz (26e minuut) gingen de Amerikaansen met een goed gevoel aan de thee. Chili bereidde zich voor op het ergste.

Maar dankzij een uitstekende 2e helft van keepster Christiane Endler wisten de Verenigde Staten, die bijna het gehele bedrijf op de Chileense helft waren te vinden, geen enkele keer meer te scoren. Kans na kans werden gemist door de Amerikaanse aanvallers, die stuk voor stuk stuitten op Endler. Chili zag Carli Lloyd verzuimen haar 2e hattrick dit toernooi te maken. Ze schoot in de slotfase een penalty naast.

Groepsfase is al beslist

Chili verloor de 1e wedstrijd van het WK met 2-0 van Zweden, die met 6 punten al door zijn naar de volgende ronde. Ook Amerika (6 uit 2) overleeft de groepsfase zonder moeite. Chili en Thailand (beiden 0 uit 2) gaan onderling uitmaken wie er als 3e eindigt.