Dominique Bloodworth en Stefanie van der Gragt balen: ‘Heeft niet zo mogen zijn’

7 juli 2019

BSR

Verdedigsters Dominique Bloodworth (foto) en Stefanie van der Gragt baalden uiteraard als een stekker na de met 2-0 verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten in Lyon. De dames gaven aan alles te hebben gegeven, zich aan het plan te hebben gehouden maar dat het niet zo heeft mogen zijn.


"We zeiden al tegen elkaar: we hebben niets te verliezen, alleen maar iets te winnen", zei Bloodworth bij de NOS. "We hebben ons best gedaan, gestreden als leeuwinnen zoals dat op onze borst prijkt maar het zat er niet in." Hier was Van der Gragt het mee eens.

Meekomen
"We haalden hun tempo eruit", zei Van der Gragt. "Ook kregen we kansjes en konden we soms voetballen. Je weet dat zij de 2e helft hetzelfde zullen doen, maar zolang het 0-0 staat is er geloof. We communiceerden goed en hadden kleine kansjes, ook via afstandsschoten. Jammer dat ie niet valt."

Bloodworth speelde linksback, op een plek die ook werd ingevuld door Kika van Es en Merel van Dongen. Ze had het lastig, gaf ze toe. "Ik speel voor het team en wilde mijn rol zo goed mogelijk invullen. Zoals je zag, had ik een topspeelster als tegenstander. In de 1e helft had ik het moeilijk, maar het team hield zich aan het strijdplan en wilden het beste ervan maken. Helaas bleek het niet genoeg."

VAR-moment
Ook Van der Gragt kende een merkwaardige WK-finale. De vrouwdekker gaf alles, liep veel maar kende een ongelukkig moment waaruit Amerika scoorde. Door haar hoog geheven been op Alex Morgan kon Megan Rapinoe vanaf 11 meter raak schieten. "Als de scheids zegt dat het een penalty is, is het een penalty. Ik zag haar (Morgan) niet en ging voor de bal. Helaas, maar we moesten de koppies omhoog houden en druk naar voren houden. Helaas viel de 2-0 best wel snel."

Beide dames gaven toe dat ze teleurgesteld zijn en de trots later komt. "We hebben het goed gedaan", zei Van der Gragt. "Het gevoel zal later komen, dat trotse", ging Bloodworth verder. "Nu is de teleurstelling groot. We zullen uithuilen bij onze partners en families, dat is goed voor iedereen. We komen er samen wel door als team, want zoals gezegd: we hadden niets te verliezen. Al is het erg jammer."