Van de Donk en Miedema shinen, maar raken toch koppositie kwijt

BSR Agency

admin • 20:18, 13-10-2019 / Laatste Update: 18:34, 04-01-2024

De dames van Arsenal hebben met 2-1 verloren van Chelsea, waardoor de ploeg de koppositie in de Engelse competitie is kwijtgeraakt. Bij het team wisten Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema nog wel een hoofdrol op te eisen.

Van de Donk leek een topweek voor haar te bekronen met een mooie goal in de 9e minuut op aangeven van Miedema, waarna hun ploeg de wedstrijd lang onder controle had. In de 2e helft wist Chelsea echter gelijk te maken. In de slotfase schoot tot overmaat van ramp Maria Thorisdottir nog de 2-1 binnen voor de blauwhemden.

Door de nederlaag is Arsenal dus de koppositie kwijt in de FA Women's Super League. Met 9 punten uit 4 duels bezetten de Gunners nu de 3e plek. Chelsea komt door de overwinning op plek 2 terecht, met 2 punten achterstand op Manchester City.