Frankrijk start wervelend aan EK met zinderende zege op Italië

Proshots

Trevor Wagener • 00:54, 11-07-2022 / Laatste Update: 15:31, 08-01-2024

Frankrijk is het EK voetbal in Engeland uitstekend begonnen. Zondagavond werd Italië in Rotherham, met name voor de pauze, volledig weggespeeld: 5-1!

Verdedigende middenveldster Grace Geyoro werd de meest opzienbarende speelster aan Franse zijde. De defensief ingestelde speelster van Paris Saint-Germain scoorde voor rust liefst 3 keer. Na 9 minuten opende Geyoro de score, die luttele minuten later door Marie-Antoinette Katoto werd verdubbeld.

Vernedering voor rust

Nadien zette de ploeg van bondscoach Corinne Diacre aan en werd de score flink opgehoogd. Delphine Cascarino verzorgde in minuut 38 de 3-0, en 7 minuten later stond het 5-0 via een dubbelslag van Geyoro. Na de pauze deed Frankrijk het ietsje rustiger aan en mocht Italië-aanvoerdster Sara Gama blij zijn dat zij op het veld mocht blijven staan.

De 33-jarige verdedigster kreeg aanvankelijk een rode kaart na hard en lomp inkomen op haar tegenstander, maar de VAR draaide deze beslissing terug. Italië redde daarna de eer na een treffer van Martina Piemonte.

Zuiderbuurkes

Eerder op de avond speelden België en IJsland in dezelfde groep tegen elkaar. In Manchester kwamen zij niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

VAR saves the day! A bad day almost got a whole lot worse but Italy's captain Sara Gama escapes a straight red card after a review decided it was too harsh.