Engeland slacht buren uit Schotland in Utrecht

admin • 00:40, 20-07-2017 / Laatste Update: 04:48, 06-01-2024

Pijnlijke nederlaag voor Schotland woensdag op het EK voor vrouwen. In Stadion Galgenwaard werd het maar liefst 6-0 voor de buren uit Engeland. Jodie Taylor maakte een hattrick, maar niet een zuivere.

Tot woensdag waren alle wedstrijden met maximaal 1 goal verschil geëindigd. Eerder op de avond brak Spanje die ban al door met 2-0 van Portugal te winnen.

Half uur klaar

Na ruim een half uur spelen stonden de Engelsen al met 3-0 voor. Taylor begon na 10 minuten met scoren. Ze was ook goed voor de 2-0 en de 4-0. Die laatste goal viel een paar minuten na rust. Toni Duggan bepaalde in blessuretijd de eindstand op 6-0. Ellen White en Jordan Nobbs waren de andere doelpuntenmaakster.

Taylor stelde zich zo al in haar 1e optreden op de Europese eindronde kandidaat voor de titel van topscoorster van het toernooi in Nederland. Ze kreeg al na een uur een publiekswissel.

1e natuurlijk

Engeland, dat de 5de plek op de wereldranglijst bezet, staat dankzij de monsterzege op de 1e plaats in groep D.