Engelse vrouwen hebben geen kind aan Noorwegen op WK en staan in de halve finale

BSR

Trevor Wagener • 00:52, 28-06-2019 / Laatste Update: 17:54, 12-12-2023

De Engelse vrouwen zijn met het nodige gemak doorgedrongen tot de halve finale van het WK in Frankrijk. In Le Havre werd outsider Noorwegen zonder al te veel moeite verslagen: 4-0.

De Engelse dames kenden een droomstart. Op aangeven van Lucy Bronze was het Jill Scott die al na 3 minuten de score opende. Heel de wedstrijd lang was er weinig aan de hand voor het team waarvan Phil Neville de bondscoach is. Noorwegen, dat dit WK aardig speelde, kwam in de 1e helft zelden in de wedstrijd.

Appeltje, eitje

Verrassend was het ook niet dat Engeland haar voorsprong verdubbelde. Dit keer was het Ellen White die op aangeven van Nikita Parris een paar minuten voor de pauze simpel binnen kon tikken: 2-0. Na rust moest Noorwegen uit een ander vaatje tappen en de ploeg, met de onzichtbare Caroline Graham Hansen in de basis, leek daarin te slagen.

Leek, want net toen Noorwegen beter ging voetballen sloeg Bronze toe. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde zij een ingestudeerde bal keihard in het dak van het doel: 3-0. Via invalster Lisa-Marie Utland en Isabell Herlovsen probeerden de Noren het wel, maar gescoord werd er niet.

Beperkte schade

Parris kon namens Engeland van de stip aanleggen voor 4-0, maar faalde en miste zo haar 2e penalty van het toernooi. In de halve finale treft Engeland de winnaar tussen Frankrijk en Amerika. Die wedstrijd staat vrijdag op het programma.

Oranje speelt zaterdag in Valenciennes tegen Italië. Mocht Oranje die winnen, dan wacht Zweden of Duitsland in de halve finale.