Van Es speelt 70 minuten met breukje in hand: ‘De pijn moet ik voor lief nemen’

11 juni 2019

BSR

Een flesje water opendraaien of haar lange haar in een staart binden, dat lukt Kika van Es niet. Voetballen kan de linksback echter wel en dus stond Van Es in de basis bij de 1e wedstrijd van Oranje op het WK in Frankrijk.


10 dagen nadat ze een botje in haar linkerhand had gebroken, deed ze 70 minuten mee tegen Nieuw-Zeeland (1-0).

Droom compleet
,,Ik heb eerst staan janken omdat ik dacht dat ik niet mee kon naar het WK. De eerste dagen na de operatie gingen ook niet zoals gehoopt. Ik kon niet eens 20 minuten fietsen zonder reactie. Gisteren, toen ik hoorde dat ik bij de selectie mag blijven, huilde ik tranen van geluk. Dat ik ook nog mocht spelen, maakt mijn droom compleet'', aldus Van Es, die het vorige WK miste door een dubbele beenbreuk.

,,Zolang ik geen rare dingen doe met mijn vingers gaat het goed. Ze hebben het goed vastgezet in mijn hand. Ik zal voorlopig een brace moeten dragen ter bescherming. Natuurlijk zijn er risico's, maar die zijn voor mij. De pijn moet ik voor lief nemen. In het veld heb ik nul angst. Dat is belangrijk, want ik moet het juist van de fysieke duels hebben. En ballen ingooien doe ik ook gewoon.''