Fans namen zenuwen van genietende Groenen weg: ‘Al dat oranje, schitterend!’

17 juli 2017

Getty Images

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal is het EK in eigen land uitstekend begonnen met een prima 1-0 zege op Noorwegen. 1. FFC Frankfurt aanvalster Jackie Groenen straalde na afloop van geluk, maar bekende tegen VI voorafgaand aan de aftrap enorm zenuwachtig te zijn.


"Eenmaal op het veld is het wel snel weg, maar in de bus op weg hierheen kreeg ik overal rillingen", aldus de goedlachse Groenen. "Al die mensen, al dat oranje... het is schitterend om te zien. Dat maakt mij enorm trots. Leuk om te zien dat mensen ons zo steunen."

Maestro
Groenen speelde zelf een goede wedstrijd, maar blijft kritisch op haar eigen spel. "Het kan altijd beter. Ik had 2 keer de breedte moeten zoeken terwijl ik vooruit speelde, maar goed genoeg om alles door te kunnen spelen en verleggen."

Magisch moment
In een uitverkochte Galgenwaard kiest Groenen de goal van teamgenoot Shanice van de Sanden als mooiste moment van de dag. "Iedereen werd helemaal gek. Ik keek gelijk naar de klok, want er was nog even te spelen dus moesten we wel rustig blijven en niet achteruit lopen."