FC Twente Vrouwen voor 2e jaar op rij naar achtste finales Champions League

admin • 22:35, 12-10-2016 / Laatste Update: 22:22, 07-01-2024

Voor het 2e jaar op rij zijn de vrouwen van FC Twente erin geslaagd om de achtste finale van de Champions League te halen. Na een 2-0 thuisoverwinning werd Sparta Praag in Tsjechië voor de tweede keer in een week tijd verslagen: 3-1.

Twente trad in het Generali Stadium aan met een gewijzigde opstelling. Siri Worm, die ook al de competitiewedstrijd bij Telstar miste, was buiten de selectie gelaten. De verdedigster kampt nog altijd met een enkelblessure die ze opliep in de eerste wedstrijd met de Tsjechen. Ook begon Lineth Beerensteyn dit keer in de basis. Voor haar moest Eshly Bakker plaatsmaken.

Tweede ronde

Twente won vorige week al met 2-0 van de Tsjechische vrouwen en leek daardoor al zo goed als zeker van de volgende ronde. Sparta moest er immers minimaal drie maken. Sparta begon echter fel aan het duel en deelde in de onderlinge duels veel tikjes uit aan de Twentse speelsters. Aanvoerster Maud Roetgering was een van de slachtoffers, maar kon na een korte blessurebehandeling weer verder voetballen. Sparta kreeg meerdere kansen, maar de scherpte ontbrak bij de thuisploeg.

Eigenlijk uit het niets viel de 0-1. Lineth Beerensteyn zette aan en haar inzet leek gekeerd te worden, maar de verdedigster van Sparta Praag gleed de bal in eigen doel. Na ruim vijf minuten lag de bal er echter alweer aan de andere kant in. Sparta kreeg nog voor de rust grote kansen op 2-1, maar de pogingen leidden niet tot doelpunten.

Doelpunten

In de tweede helft was Renate Jansen drie maal dicht bij de 1-2. De aanvalster stuitte echter telkens op de keepster van Praag. Een kwartier voor tijd kon Sparta-speelster Ringelová inrukken met een rode kaart (twee keer geel) en was het definitief gedaan voor de Tsjechen. Acht minuten voor tijd maakte Renate Jansen dan toch nog een doelpunt voor de Tukkers (1-2) en een minuut voor tijd werd het zelfs nog 1-3 via Jill Roord.

Champions League

FC Twente Vrouwen plaatst zich nu voor de achtste finales, die zullen plaatsvinden op 9 of 10 november en 15 of 16 november. De loting voor deze ronde is komende maandag in Nyon.