FC Twente-vrouwen pakken het heft in handen in de eredivisie: 3-1-winst op Ajax

Rick Kraaijeveld • 15:42, 27-11-2022 / Laatste Update: 06:53, 12-12-2023

FC Twente-vrouwen hebben de topper tegen Ajax-vrouwen met 3-1 gewonnen op zondagmiddag. In eigen huis werd er vlak voor rust ook nog een penalty gestopt door Twente-keepster Daphne van Domselaar. Twente is nu de laatste ploeg die nog geen punt verloren heeft dit seizoen: 24 uit 8.

Het beloofde sowieso al een kraker van jewelste te worden. Allebei de ploegen hadden op voorhand nog geen wedstrijd niet gewonnen. Er zou dus sowieso iemand van de kroon gestoten worden. Dat werd dus Ajax.

Penalty

FC Twente kwam in de eerste helft zelf op voorsprong via Suzanne Giesen. Een corner van Twente werd niet lekker weggewerkt door Ajax en vervolgens kon Giesen de bal er in prikken. Vlak voor rust kreeg Ajax een pingel. Romée Leuchter ging achter de bal staan en zag haar inzet gekeerd worden door Daphne van Domselaar. Na rust ging Twente vrolijk verder. Caitlin Dijkstra scoorde de 2-0 voor Twente.

Leuchter

Waar Leuchter eerder een penalty miste, was ze in de 2e helft wel trefzeker, uit een velddoelpunt. Even kon Ajax hopen op een omslag, maar die kwam niet. Elena Dhont zorgde ervoor dat Twente een 3-1-voorsprong kreeg. In punten staan beide clubs nog wel gelijk, maar Ajax heeft nog een wedstrijd meer gespeeld. Twente heeft dus alles in eigen hand in de eredivisie.

Update! Later op zondag won PSV de topper van Feyenoord (3-1). 2 goals van Zera Hulswit en 1 van international Inessa Kaagman maakte de gelijkmaker van Maxime Bennink ongedaan.