Doelpuntenfestijn! FC Twente Vrouwen wint Eredivisie Cup in absolute kraker met Ajax

Pim Huberts • 18:38, 29-05-2023 / Laatste Update: 21:10, 11-12-2023

De vrouwen van FC Twente hebben de Eredivisie Cup gewonnen. In de finale werd - met exact dezelfde cijfers als vorig jaar - afgerekend met Ajax: 3-4. Buiten de landstitel pakte de dames uit Enschede alle prijzen: de Eredivisie Cup, de KNVB Beker én de Super Cup.

De Eredivisie Cup is een extra bekertoernooi om meer competitie te geven na de Vrouwen Eredivisie. Ajax, FC Twente, Fortuna Sittard en PSV streden om de titel.

Fenna Kalma

FC Twente kwam al vroeg op voorsprong. Topschutter Fenna Kalma maakte binnen 16 minuten 2 doelpunten. Toch kwamen de Amsterdammers terug met doelpunten van Lisa Doorn en Rosa van Gool. Sherida Spitse rolde in de 2e helft zelfs de bal in het net voor de 3-2.

Doelpunten gezocht

Twente-speelster Suzanne Giesen kwam het veld in en vond het wel mooi geweest. De 29-jarige middenvelder maakte 2 doelpunten voor de overwinning. De club mag meteen opzoek naar nieuwe doelpuntenmakers, want Kalma vertrekt naar Wolfsburg en Giesen gaat met voetbalpensioen.

Echte feestvreugde was er niet. De belangrijkste prijs werd namelijk dit jaar misgelopen: het Eredivisiekampioenschap.