Feestvarken Daniëlle van de Donk helpt Oranje Leeuwinnen langs Rusland (video)

Orange Pictures

Robert Hüsken • 23:50, 08-10-2019 / Laatste Update: 14:08, 07-01-2024

De voetbalsters van Nederland hebben dinsdag een belangrijke zege geboekt op Rusland. De Oranje Leeuwinnen wonnen het EK-kwalificatieduel in het Philips Stadion in Eindhoven met 2-0. Dat betekent dat Nederland na 4 wedstrijden al een voorsprong van 6 punten heeft op concurrent Rusland (dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft).

Daniëlle van de Donk was het feestvarken aan Nederlandse zijde. Ze speelde in het stadion van haar favoriete club PSV haar 100ste interland voor Nederland. Uitgerekend ZIJ maakte dan ook na 12 minuten de 1-0. Klik hier om de goal te bekijken.

Gemiste strafschop Nederland

Maar Rusland was een taaie tegenstander. Ze hadden een goed plan bedacht, door lekker met z'n allen in te graven en in de uitbraken probeerden ze gevaarlijk te worden. Het hielp dan ook niet echt mee dat Sherida Spitse in de eerste helft haar pingel gestopt zag worden door de keepster van Rusland.

Miedema in tranen

Na een uur spelen kopte Vivianne Miedema de 2-0 binnen. Meteen daarna barstte ze in tranen uit, omdat haar opa afgelopen weekend is overleden.