Gemist? Feyenoord ontslaat trainer vrouwenelftal na 3 verliespartijen op rij

29 november 2022

Pro Shots / Remko Kool

Na 3 opeenvolgende verliespartijen van het 1e vrouwenelftal heeft Feyenoord hoofdtrainer Danny Mulder dinsdag op straat gezet. Sandra van Tol neemt voorlopig zijn taken over bij de Rotterdammers.


Mulder was bezig aan zijn 4e jaar als trainer bij Feyenoord Vrouwen, dat sinds afgelopen seizoen in de eredivisie uitkomt. Vorig jaar waren de Rotterdammers nog dé verrassing op het hoogste niveau, maar in de huidige competitie stelt het toch versterkte Feyenoord teleur met een huidige 6e plek. De achterblijvende prestaties van de afgelopen weken liggen ook ten grondslag aan het ontslag, zo schreef het bestuur.

Mulder weg bij Feyenoord
Zondag verloor Feyenoord dus voor de 3e keer op een rij. In Eindhoven was PSV met 3-1 te sterk. Daardoor is Feyenoord op basis van het doelsaldo door ADO Den Haag en PSV gepasseerd. Eerder deze maand was Ajax met 0-4 te sterk op Varkenoord.

Aanstaande vrijdag komt landskampioen FC Twente, dat nog geen punt heeft verspeeld, op bezoek. Een nieuwe nederlaag ligt in het verschiet, maar aanvoerder Annouk Boshuizen is vol vertrouwen. "Als we doorgaan op de manier zoals we tegen PSV hebben gespeeld, dan kunnen we FC Twente punten afsnoepen. Zeker als het publiek op Varkenoord erachter gaat staan."

Mulder was de 1e hoofdtrainer van Feyenoord Vrouwen. De Rotterdammer begon in 2019 bij de beloften van de vrouwentak, maar stroomde met het 1e door naar de eredivisie. In het regionale amateurvoetbal heeft Mulder als trainer een rijke staat van dienst.

Trainersloopbaan Danny Mulder
Sinds 1993 trainde hij onder meer bij RVV AGE, Spartaan'20, VFC, VVGZ en Olympia. Ook werkte hij in de jeugdopleiding van de bvo's Excelsior en NAC.