Frankrijk juicht: thuisland knikkert Brazilië na verlenging uit WK

BSR Agency

admin • 01:38, 24-06-2019 / Laatste Update: 18:21, 08-01-2024

Frankrijk is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK Vrouwenvoetbal! In een volgepakt Le Havre waren de vrouwen van het thuisland te sterk voor de bezoekers uit Brazilië: 2-1. Er moest een verlenging aan te pas komen.

In de 1e helft leken de Franse vrouwen op een 1-0-voorsprong te komen door een goal van Valérie Gauvin. Echter, de aanvaller hinderde keepster Bárbara in het 5 meter-gebied, waardoor de goal - tot onvrede van het in grote getale aanwezige thuispubliek - werd afgekeurd.

Het verwachte spektakel bleef uit. De 2 ploegen speelden geconcentreerd en maakten niet veel fouten, wat voor een redelijk gesloten wedstrijd zorgde. De 2e helft begon weliswaar lekker voor Frankrijk, dat door diezelfde Valérie Gauvin op 1-0 kwam in de 52e minuut. Echter, lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. De goal van Thaisa, 11 minuten later, werd in 1e instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar werd na ingrijpen van de VAR toch goedgekeurd.

Verlenging

In het restant van de reguliere speeltijd wist Brazilië nog 1 keer te scoren, maar de bal van Debinha werd - terecht - afgefloten. Buitenspel. 5 minuten blessuretijd leverde niets op waardoor er verlengd moest worden. In die verlenging bleek Frankrijk vanuit een vrije trap in de 106e minuut dodelijk: Amandine Henry schoof de bal achter de Braziliaanse keeper.