Frankrijk wint van Nigeria na scherpe VAR-ingreep Makkelie

admin • 00:57, 18-06-2019 / Laatste Update: 21:27, 12-12-2023

De Franse vrouwen hadden het maandag niet makkelijk tegen Nigeria, maar de WK-favoriet won dankzij goed ingrijpen van VAR Danny Makkelie met 1-0. Hierdoor gaat het thuisland met 3 zeges uit 3 groepswedstrijden met veel zelfvertrouwen naar de achtste finales.

De enige goal van de wedstrijd viel in minuut 79. Een paar minuten daarvoor haalde Ngozi Ebere een Française onderuit in het zestienmetergebied en kon met haar 2e gele kaart vertrekken. Dat was bovendien niet de enige domper voor Nigeria: op aandringen van de VAR gaf de scheidsrechter ook een terechte penalty.

Mis

Een ideale kans voor Frankrijk om toch dat vurig gewenste doelpuntje mee te pikken. Maar Wendie Renard miste! Ze schoot namelijk naast.

VAR-ingreep

Die vreugde was echter van korte duur. De VAR had gezien dat goalie Chiamaka Nnadozie haar voet niet op de lijn had staan tijdens de penalty. Het was slechts een paar centimeter, maar regels zijn nou eenmaal regels. De strafschop moest dus over en dit keer wist Renard de bal wel tegen de touwen te werken.

Frankrijk en Noorwegen door

Frankrijk is sowieso door naar de volgende ronde en ook Noorwegen is daar van de partij. Zij wonnen maandagavond het andere duel van Zuid-Korea. Nigeria mag nog altijd hopen, maar is afhankelijk van de scores van de andere nummers 3 uit de poules.