Goalgetter Miedema verovert plekje in team van het jaar in Engeland

26 april 2019

Getty Images

Vivianne Miedema heeft een plekje gekregen in het team van het jaar in de FA Women's Super League (WSL), de Engelse competitie voor vrouwen.


Miedema maakt dit seizoen indruk bij Arsenal. Ze scoorde dit seizoen in de WSL al 20 keer in 18 wedstrijden, waarmee ze zichzelf topscorer van de competitie mag noemen. Nikita Parris (Manchester City) volgt met 16 goals op gepaste afstand. Miedema kwam in totaal al tot 30 goals in 26 wedstrijden.

Kampioen?!
Mede dankzij de goals van Miedema, die dit seizoen al 3 hattricks maakte, gaan de vrouwen van Arsenal aan de leiding in de Engelse competitie. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben Miedema en haar ploeggenoten 4 punten meer dan Manchester City.

De laatste keer dat de vrouwen van Arsenal kampioen werden, was in 2012. Voordat Arsenal het in de laatste speelronde opneemt tegen Manchester City kunnen Miedema en consorten dit weekend al het kampioenschap veiligstellen in het duel met Brighton & Hove Albion.

Van Dijk
Miedema is de enige Nederlandse die is verkozen in het team van het jaar. Namens Arsenal haalden ook middenvelders Lia Wälti en Kim Little het team. Miedema is bovendien genomineerd voor de categorie 'beste speelster van het jaar'. Ze hoort zondag, net als Virgil van Dijk bij de mannen, of ze die prijs in de wacht mag slepen.