Groep D is beslist: Engeland pakt volle buit, Argentinië maakt nutteloze comeback

19 juni 2019

BSR Agency

Engeland en Japan waren voor de start van de wedstrijd met 6 en 4 punten al de nummers 1 en 2 van groep D. In een onderling duel mochten deze landen woensdagavond beslissen wie op welke plaats zou eindigen. Argentinië moest ondertussen winnen van Schotland en Japan verliezen van Engeland, wilde de Zuid-Amerikanen nog kans maken om bij de beste 2 te eindigen.


Nog geen kwartier nadat het fluitsignaal voor de aftrap had geklonken, lag de bal in het Japanse doel. Met nog iets meer dan 5 minuten te spelen werd het 2-0 voor de koploper uit de groep. De Engelse spits Ellen White maakte beide doelpunten van de avond en stelde daarmee de groepswinst voor Engeland veilig.

Argentinië met enorme comeback
Bij winst kon Argentinië op 4 punten komen en daardoor misschien een plekje stijgen, maar dat liep even anders dan gehoopt. Schotland, dat nog op 0 punten stond, leek dik te winnen. Kim Little, Jennifer Beattie en Erin Cuthbert scoorden voor de Schotten. Maar toen ging Argentinië gasgeven. Milagros Menédez en Florencia Bonsegundo scoorden voor Argentinië met nog 16 en 11 minuten te spelen waardoor het nog even spannen werd. In de 94e minuut maakte Florencia Bonsegundo haar 2e van de avond, nu vanaf 11 meter, en zette de stand op de valreep op 3-3!

Eindstand
Engeland eindigt op de 1e plek in de poule met 9 punten uit de 3 groepswedstrijden en Japan volgt met 4 punten. Argentinië haalt dankzij de comeback 2 punten uit 3 wedstrijden en Schotland eindigt onderaan met 1 punt.