Huilende Jackie Groenen, Vivianne Miedema reëel: ‘Nu moeilijk, trots gevoel komt later wel’

7 juli 2019

BSR

Na de met 2-0 verloren WK-finale in Lyon tegen de Verenigde Staten liepen de emoties hoog op bij middenveldster Jackie Groenen. De speelster, die komend seizoen voor het Engelse Manchester United gaat spelen, huilde tranen met tuiten.


"Ik ben erg teleurgesteld, ja", zei ze tegen de NOS. "Als je zo dichtbij bent en in de finale staat, wil je natuurlijk winnen. Ik ben uiteraard trots, maar er had meer in gezeten. Jammer dat hun 1-0 uit een voor ons ongelukkig moment viel."

Kon beter
Ook vond Groenen dat het bij vlagen beter had gekund. "We kunnen beter spelen dan we deden en daarbij terugkijken op een mooi toernooi, maar voor nu is het gewoon nog erg moeilijk." Hierin kreeg ze bijval van Vivianne Miedema. De Arsenal-spits speelde in een andere rol, ietsje meer ingezakt, en baalde eveneens van het penalty-moment.

"Jammer dat dat net na rust was", gaf Miedema aan. "Desalniettemin hebben we redelijk gespeeld, maar misschien speel je maar 1 keer in je leven een WK-finale. Daarom is het zo jammer. Gelukkig hebben we de Olympische Spelen om naar uit te kijken. Al met al ben ik blij met mijn prestaties en die van dit team, al kan ik niet wachten op mijn vakantie."