Italië eigenlijk al klaar na nederlaag tegen Duitsland

admin • 00:37, 22-07-2017 / Laatste Update: 05:39, 06-01-2024

Het avontuur van Italië op het EK Vrouwenvoetbal is na 2 wedstrijden afgelopen. Ondanks dat het team nog 1 potje tegoed heeft in de poulefase, weet het dat de kwartfinales door de 2-1 nederlaag tegen Duitsland al onbereikbaar zijn geworden.

Duitsland kwam in de eerste helft op voorsprong door een enorme blunder van de Italiaanse doelvrouw, die een voorzet door haar handen liet glippen. Josephine Henning pakte het Italiaanse cadeautje dankbaar uit: 1-0. 10 minuten later stond het echter al weer gelijk. Ilaria Mauro schoot knap raak na een voorzet van Barbera Bonansea.

Blessure

Vlak voor rust kreeg Italië een grote domper te verwerken. Doelpuntenmaakster Mauro leek zich zwaar te blesseren en moest per brancard het veld verlaten. Na rust werd de domper alleen maar groter toen Duitsland opnieuw op voorsprong kwam. Babett Peter schoot een pingel feilloos binnen.

Gifbeker

Maar de ellende was daarmee nog niet voorbij. Heel snel na de goal kreeg de Italiaanse Elisa Bartoli namelijk haar 2e gele kaart, en dus rood. Met de 10 dames gingen ze nog volle bak voor de gelijkmaker, en hun laatste kans in het toernooi. De kansen kwamen er, maar de bal ging er niet in. Daardoor doet de laatste wedstrijd tegen Zweden er eigenlijk niet meer toe.

Duitsland moet nog wel vol aan de bak in de 3e groepswedstrijd. Zij moeten winnen van Rusland om door te gaan naar de kwartfinales in Nederland.