Jackie Groenen bikkelde nieuwjaarsdag op het trainingsveld: ‘8 uur ‘s ochtends intervaltraining gedaan’

2 januari 2019

Pro Shots / Remko Kool

Het Nederlands vrouwenelftal gaat een heel belangrijk jaar tegemoet. In 2019 staat het WK op het programma. Daar wil Jackie Groenen na het succesvolle EK in eigen land opnieuw schitteren. Zelfs op nieuwjaarsdag stond ze vroeg op om topfit aan 2019 te beginnen!


In een interview met de NOS vertelt ze hoe ze toeleeft naar het WK en hoe ze alles op alles zet om dit jaar zo fit mogelijk in te gaan. Ze miste de laatste kwalificatiewedstrijden in 2018 door een enkelblessure. "Op 1 januari moest ik gewoon trainen. Ik heb intervaltraining gedaan om 8 uur 's ochtends. Ik ben me aan het klaarstomen voor alles."

EK overtreffen
De verwachtingen voor het WK zullen hoog zijn. Groenen zelf wil ook niets liever dan wereldkampioen worden. "Dat EK was mijn 1e grote toernooi. Op een bepaalde manier is dat EK moeilijk te overtreffen, maar dit is een nog groter podium om te laten zien wat we kunnen."

'In m'n eentje aftellen bij Oud en Nieuw'
Als je op nieuwjaarsdag om 8 uur 's ochtends op het trainingsveld wil staan, kan je natuurlijk niet op 31 december tot de vroege uurtjes in de kroeg rondhangen. De middenvelder van Oranje deed het rustig aan op oudejaarsavond. "Oud en Nieuw heb ik thuis op de bank gevierd met mijn ouders. Zij waren voor 12 uur al in slaap gevallen, dus heb ik in m'n eentje zitten aftellen."