Le Sommer schiet Frankrijk vanaf 11 meter naar benauwde overwinning op Noorwegen

AFP

Bart van der Wijst • 00:52, 13-06-2019 / Laatste Update: 19:28, 12-12-2023

Eugénie Le Sommer kan voorlopig niet meer stuk in Frankrijk. De 30-jarige aanvalster van Olympique Lyon schoot haar land in het 2de WK-duel naar een overwinning tegen Noorwegen: 2-1. Le Sommer bleef kalm vanaf 11 meter.

Dus kon Frankrijk opgelucht ademhalen, want een kwartier daarvoor kwamen de Noren gelijk via een knullig eigen doelpunt van Wendie Renard.

Vergeten te scoren

Voor rust was Frankrijk verreweg de betere ploeg, maar verzuimde het op voorsprong te komen. Telkens kwamen ze wel richting het doel van Ingrid Hjelmseth, alleen een schot op goal volgde meestal niet. Net na rust was het wel gelijk raak toen Valerie Gauvin de ploeg op voorsprong zette. Kort daarna was het alweer gelijk door de eigen goal, maar gelukkig was daar Le Sommer.

Zo won Frankrijk alweer voor de 2de keer op het toernooi in eigen land. Eerder werd Zuid-Korea met 4-0 aan de kant gezet. De Fransen hebben nu 6 punten, Noorwegen heeft er 3.