Leeuwin Merel van Dongen naar topclub Atlético Madrid

3 juli 2020

BSR Agency

Merel van Dongen heeft een toptransfer te pakken. De Oranje Leeuwin verruilt Betis Sevilla voor Atlético Madrid, een topclub in het vrouwenvoetbal. De 27-jarige verdediger tekent voor 2 seizoenen.


Van Dongen speelde in Nederland voor ADO Den Haag en Ajax voordat ze in 2018 naar de Spaanse competitie vertrok. Daar maakte ze bij Betis Sevilla de afgelopen 2 jaar dusdanig veel indruk dat ze nu een handtekening zet onder een contract bij Atlético Madrid, een toonaangevende club in het internationale vrouwenvoetbal. De club werd in 2017, 2018 en 2019 kampioen van Spanje. De meest recente competitie werd vanwege de coronacrisis niet uitgespeeld. FC Barcelona was koploper en werd uitgeroepen tot kampioen.

'De ambitie heb ik altijd gehad'
Van Dongen is blij met de volgende stap in haar carrière. "Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij Real Betis. De club is als een familie voor me en ik ben hier een betere en meer ervaren speelster geworden. De ambitie om de stap naar een topclub te zetten heb ik altijd gehad en ik ben daarom heel blij met mijn transfer naar Atlético Madrid. Een club met een rijke historie in het vrouwenvoetbal."