Oranje Leeuwinnen geven stugge Noord-Ierse collega's voetballes op eigen veld

Trevor Wagener • 00:19, 09-06-2018 / Laatste Update: 13:20, 05-01-2024

De lekker draaiende Oranje Leeuwinnen hebben, met het oog op het WK van 2019, tegen Noord-Ierland gedaan wat ze moesten doen: dankzij een actieve 2e helft liep de score uiteindelijk uit naar 5-0.

Vooraf had Oranje al de betere papieren. In groep 3 van de kwalificatiereeks hadden de voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman liefst 10 punten voorsprong op de vooraf kansloos geachte Noord-Ieren.

Stug maar vlug

Bij afwezigheid van Vivianne Miedema kreeg Lineth Beerensteyn de voorkeur in de punt van de aanval. 10 minuten voor rust betaalde dat zich uit in de voorsprong: 0-1. Na een uur tilden Daniëlle van de Donk en Shanice van de Sanden de stand naar 0-3.

Aanvoerder Sherida Spitse maakte vanaf de stip haar 5de kwalificatie-goal en tekende zo voor 0-4. Daar ging een overtreding aan vooraf van deze gruwelijk knappe Noord-Ierse rechtsback. Uiteindelijk maakte Jackie Groenen, aka de vrouwelijke Cruijff, de 0-5. De Tilburgse zorgde daarmee voor de eindstand in Noord-Ierland.