🎥 | Leeuwinnen geven zege op Frankrijk diep in de blessuretijd toch nog weg

Orange Pictures

admin • 23:55, 10-03-2020 / Laatste Update: 23:58, 04-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben in hun laatste wedstrijd van het Tournoi de France ook niet weten te winnen van Frankrijk. In Valenciennes kwam de ploeg van Sarina Wiegman niet verder dan 3-3.

Nederland kwam in minuut 29 nog op een comfortabele voorsprong door basisdebutant Lynn Wilms. Uit de kluts ontving de vrijstaande speelster de bal en schoot hem door de benen van de Franse goalie.

Een paar minuten later was het de beurt aan Sherida Spitse. Lieke Martens werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied en Spitse wist wel raad met het buitenkansje vanaf 11 meter.

Toch ging het vlak voor rust nog even gruwelijk mis aan de zijde van Oranje. Dominique Bloodworth kopte veel te slap terug en daar profiteerde Frankrijk van.

Na de thee wist Frankrijk zelfs nog de gelijkmaker te produceren. Ook zij kregen een pingel mee en Sari van Veenendaal kon deze helaas niet keren.

Toch wist Oranje nog een 3e te maken. Uitgerekend het mooiste doelpunt van de avond leek voor een zege op de winnaar van het toernooi te zorgen en het was Lieke Martens die hem maakte. Een mooie aanval rondde zij af met een poeier in de kruising.

Maar ja, die dekselse Fransen toch. Diep in de blessuretijd werd het toch nog 3-3. In minuut 94 velde Ouleymata Sarr het eindoordeel.

Eindstand

Zoals gezegd heeft Frankrijk het Tournoi de France gewonnen, daar kon de uitslag van vandaag op voorhand al niks meer aan veranderen. Oranje moet het doen met plek 2. Brazilië en Canada staan de resterende plekken.