Leeuwinnen winnen 1e pot na top-EK

ProShots

admin • 19:54, 14-09-2017 / Laatste Update: 15:08, 12-12-2023

De Oranje Leeuwinnen zijn in België doorgegaan waar ze zijn opgehouden: met winnen. Een oefenpot tegen de Belgische vrouwen werd met 1-2 gewonnen door de Europees kampioen. Anouke Dekker en Shanice van de Sanden maakten de goals, Tine de Caigny scoorde tegen.

Vooral in de 1e helft was Nederland steengoed. Zonder onder andere Jackie Groenen en Vivianne Miedema (allebei geblesseerd) werd het al na 3 minuten 0-1. Anouk Dekker kopte de 1e binnen uit een corner van Sherida Spitse. De Leeuwinnen bleven lekker aanvallen, waardoor na dik 20 minuten ook de 2e viel. Shanice van de Sanden knalde hem lekker binnen.

Wissels

Van de Sanden en Lieke Martens kwamen na de rust niet meer terug met de comfortabele 0-2 voorsprong. België werd wat beter en scoorde halverwege de 2e helft ook nog via De Caigny.