Lekkere generale voor Sarina Wiegmans Engeland: dikke zege op EK-tegenstander Oranje

AP

Eimert Pruis • 22:43, 30-06-2022 / Laatste Update: 04:12, 12-12-2023

De Engelse voetbalsters hebben hun voorbereiding op het EK in eigen land goed afgesloten. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won donderdagavond in Stadion Letzigrund in Zürich met 0-4 van Zwitserland, dat 1 van de 3 tegenstanders van Nederland is in de poulefase van het EK.

Bij rust stond het nog 0-0 in Zürich, maar 11 minuten na de hervatting opende Manchester United-spits Alessia Russo de score namens de Engelse voetbalsters. Na de rake strafschop van Manchester City-speelster Georgia Stanway een kwartier voor tijd scoorden ook Chelsea-spits Bethany England en Manchester City-middenvelder Jill Scott nog in de slotfase.

Openingswedstrijd tegen Oostenrijk

Engeland opent komende woensdag (21.00 uur) op Old Trafford in Manchester het EK in eigen land. Oostenrijk is dan de tegenstander voor het team van Wiegman, die 5 jaar geleden met Nederland het EK in eigen land won en dat kunstje nu hoopt te herhalen als bondscoach bij de Engelse vrouwenploeg. Engeland speelt daarna in de poulefase nog tegen Noorwegen (in Brighton) en Noord-Ierland (in Southampton), waarna de twee beste teams uit poule A doorgaan naar de kwartfinales.

Nederlandse poule

Regerend Europees kampioen (2017) en vice-wereldkampioen (2019) Nederland speelt in poule C tegen Zweden, Portugal en Zwitserland.