Lieke Martens prikt er 2 in tegen Espanyol (video)

Twitter.com/FCBfemeni

admin • 19:12, 10-12-2017 / Laatste Update: 11:44, 07-01-2024

BOEM! Lieke Martens, de beste voetbalster van de wereld, heeft er even 2 ingeprikt. De 24-jarige linksbuiten uit Limburg won met FC Barcelona met 4-0 overwinning tegen stadgenoot RCD Espanyol.

Martens maakte twee minuten voor rust de 2-0 namens FC Barcelona in de beladen stadsderby tegen Espanyol, die werd bekeken door zo'n 1000 toeschouwers in het Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Bijna hattrick

In de 82ste minuut zorgde Martens voor de 4-0 eindstand. De andere doelpunten werden gemaakt door Spaans international María León en Engels international Toni Duggan. Martens kreeg in de blessuretijd nog een goede kans op haar derde treffer van de middag, maar een hattrick was haar niet gegund.

Koploper

FC Barcelona Femení is overtuigend koploper in de Liga Femenina Iberdrola met 37 punten na veertien wedstrijden. De Catalaanse topclub heeft daarmee nu drie punten voorsprong op nummer twee Atlético Madrid, dat vandaag verrassend met 0-1 verloor in de Madrileense derby tegen Rayo Vallecano.

Het doelsaldo van FC Barcelona is bovendien indrukwekkend met 54 doelpunten voor en slechts vier tegen. FC Barcelona gaat volgende week op bezoek bij Rayo Vallecano. Espanyol staat op een negende plaats in de vrouwenvoetbalcompetitie van Spanje.

FCB Femení on Twitter

🚩 FINAL! @FCBfemeni - @RCDEspanyol (4-0) ⚽️ @MapiLeon16 (8') @liekemartens1 (43', 82') @toniduggan (71') #ForçaBarça #LigaIberdrola

📷 Les jugadores han saltat al terreny de joc amb samarretes de suport a les lesionades @mariona8co @LeilaOuahabi. Ànims! #FCBFemeni