Lieke Martens weet niets van interesse Lyon: ‘Ik heb geen nieuws te melden’

17 mei 2019

BSR

FC Barcelona-ster Lieke Martens kijkt enorm uit naar de finale van de Champions League, waarin ze zaterdag tegen Olympique Lyon speelt. Ze weet niets van de zogenaamde interesse die de Franse club in haar zou hebben.


"Ik heb geen nieuws te melden", zei Martens vrijdag op een persconferentie in Boedapest. "Ik heb nog een contract voor een jaar bij Barça en ben erg gelukkig hier." De Franse sportkrant l'Equipe meldde een dag voor de finale dat Lyon zeer geïnteresseerd is om Martens aan de selectie toe te voegen.

De Wereldvoetbalster van het Jaar 2017 zou in Frankrijk een veelvoud van haar Barcelona-salaris kunnen verdienen. De 26-jarige Martens is bezig aan haar 2e seizoen in Spanje. Daarin won de club alleen de Spaanse beker en de Catalaanse beker. De Champions League moet de 1e grote prijs voor Martens bij Barcelona worden.

Lyon favoriet
Volgens Martens begint Lyon als favoriet aan de finale. "Ze hebben erg veel individuele kwaliteit. De laatste jaren hebben ze bovendien het beste team van Europa." De ploeg van Shanice van de Sanden won de Champions League 5 keer, waaronder in de laatste 3 jaar.

Bij de laatste verkiezing voor de Gouden Bal eindigden 5 speelsters van Lyon in de top 10, onder wie winnares Ada Hegerberg. "Maar ik heb een erg goed gevoel over ons team", sprak Martens hoopvol. "We komen hier om ons eigen spel te spelen. Doorslaggevend zal zijn welke ploeg het meeste balbezit heeft en wie het best is in de omschakeling."

Droomfinale
"Dit zijn de grootste wedstrijden die je kunt spelen. Ik heb ervan gedroomd. Ik kan enorm uitkijken naar wedstrijden waarin je prijzen kunt winnen." De finale tussen Barcelona, waar ook verdediger Stephanie van der Gragt speelt, en Lyon in het Ferencváros Stadion begint zaterdag om 18.00 uur.