Louis van Gaal: ‘Leeuwinnen halen het niveau van Eredivisie-spelers’

16 juli 2017

Pro Shots

Louis van Gaal was zondag aanwezig bij de openingswedstrijd van het EK voor vrouwen. De oud-trainer zag Shanice van de Sanden het enige doelpunt namens Oranje maken, dat met 1-0 won van Noorwegen. De 65-jarige Van Gaal vond de dames het niveau halen van de mannelijke Eredivisie-spelers, zo vertelde hij aan Sportnieuws.nl.


“De laatste keer dat ik naar een vrouwenwedstrijd ging was in 2001. Toen was het verschil met mannenvoetbal veel groter. De ontwikkeling die het Nederlandse damesvoetbal heeft doorgemaakt is ongelooflijk groot.”

Oplossingen
Louis vindt dat hij niet genoeg verstand heeft van damesvoetbal om in te schatten of Nederland titelkandidaat is. “Maar ik heb spelers gezien vandaag die het niveau halen van een profvoetballer in de eredivisie. Fysiek kunnen ze zich natuurlijk niet meten met de mannen, maar ze kunnen qua voetbal net zo snel oplossingen vinden als in de eredivisie.”

"Er zit een spirit in het team waar ik van hou", zei Van Gaal ook nog over de dames. Aanstaande donderdag ziet hij die spirit weer, want dan neemt Oranje het op tegen Denemarken. De wedstrijd begint om 20:45 uur en is op NPO 1 te zien.