Lyon wil geen Oranjeparade voor Nederland-Zweden vanwege de veiligheid

2 juli 2019

BSR Agency

Anders dan in de vorige Franse steden waar de Leeuwinnen speelden, komt er bij de halve finale in Lyon geen parade. De autoriteiten hebben, zo laat de KNVB aan het AD weten, geen toestemming voor de gebruikelijke stoet van Oranjefans gegeven. 


Woordvoerder Martiene Bruggink: "De autoriteiten willen het niet, vanwege de veiligheid. Op de achtergrond speelt dan mee dat men hier recent te maken heeft gehad met een aanslag." Bij die aanslag, eind mei in het centrum van Lyon, raakten 13 mensen gewond.

Fanzone
Er komt wel een fanzone voor alle supporters die naar Lyon afreizen, waar om 21.00 uur Oranje tegen Zweden speelt. Die zone ligt ietsje van de fanzone van de FIFA af: op het Place Antonin Poncet. Daar zijn ook volop terrasjes om wat te eten en drinken. De KNVB raadt de fans net als afgelopen zaterdag in Valenciennes aan hittemaatregelen te nemen. "Draag een hoed of pet en drink voldoende water."

20 kilometer
De afstand tussen het fanplein en het stadion is 20 kilometer dus de KNVB adviseert alle Nederlanders op tijd te vertrekken om de match te zien. "Ongeveer 2 uur voor aanvang van de wedstrijd."