Mandy van den Berg strijdbaar na kruisbandblessure

13 maart 2019

BSR Agency

Valencia-speelster Mandy van den Berg staat langdurig aan de kant vanwege een afgescheurde kruisband. De 28-jarige verdedigster wanhoopt echter niet. ,,Dit gaan we fiksen'', liet ze strijdbaar weten.


Van den Berg was tot de zomer van 2017 een vaste waarde en zelfs aanvoerster van Oranje. Op het EK in eigen land raakte ze echter haar basisplaats kwijt. In de gewonnen finale tegen Denemarken (4-2) mocht Van den Berg kort voor tijd invallen. Samen met Sherida Spitse nam ze de beker in ontvangst. Een paar weken na het EK besloot Van den Berg zich, uit teleurstelling over haar 'degradatie' bij Oranje, niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Carrière
Van den Berg speelde in Nederland jarenlang bij ADO Den Haag. Na avonturen in Zweden en Noorwegen belandde ze in 2016 in Engeland, waar ze eerst voor Liverpool speelde en later voor Reading. Bij die laatste club liet ze in december 2017 haar contract ontbinden.

Geen plek in Oranje
Sinds januari 2018 komt Van den Berg uit voor Valencia. Ze had begin dit jaar nog een gesprek met bondscoach Sarina Wiegman over een mogelijke rentree bij Oranje. Van den Berg kreeg toen te horen dat er momenteel geen plek voor haar was in de Nederlandse selectie.